Makové housky (vč. bezlepkové varianty)

Recept na skvělé klasické pečivo. Tyto housky se ideálně hodí na snídani nebo na svačinku. I bezlepková varianta je moc dobrá.

Hodnocení receptu

  • (3 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Mléko na kvásek si trošku zahřejeme, ale jen tak aby nebylo moc horké. Pokud bychom teplotu přehnali, spařili bychom si kvasnice a těsto by pak nenakynulo. Do mléka přidáme 2 lžíce mouky, cukr a kvasnice a necháme na teplém místě asi 10 minut vzejít.
  • 2. Nachystáme si mouku do které uděláme důlek a dáme do něj všechny ostatní ingredience, nakonec přidáme i připravený kvásek a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme vykynout na teplém místě, třeba za oknem na sluníčku. Trvá to asi 30 minut.
  • 3. Po vykynutí těsto propracujeme, upleteme housky, potřeme žloutkem promíchaným s trochou mléka a posypeme mákem. Poté pečeme ve vyhřáté troubě na 200˚C dozlatova, trvá to asi 25 minut.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...