Recept na skvělé klasické pečivo. Tyto housky se ideálně hodí na snídani nebo na svačinku. I bezlepková varianta je moc dobrá.

Makové housky (vč. bezlepkové varianty)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 4 velké housky
- Obtížnost střední
Hodnocení receptu
- (3 /5)
- (1 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 200 ml mléka
- 2 lžíce cukru
- ½ balení kvasnic
- 40 g másla
- 2 vejce
- 1 lžíce zakysané smetany
- 350g hladké mouky (u bezlepkové varianty použijte Schar mix B)
- sůl
- mák na posypání
Instrukce
- 1. Mléko na kvásek si trošku zahřejeme, ale jen tak aby nebylo moc horké. Pokud bychom teplotu přehnali, spařili bychom si kvasnice a těsto by pak nenakynulo. Do mléka přidáme 2 lžíce mouky, cukr a kvasnice a necháme na teplém místě asi 10 minut vzejít.
- 2. Nachystáme si mouku do které uděláme důlek a dáme do něj všechny ostatní ingredience, nakonec přidáme i připravený kvásek a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme vykynout na teplém místě, třeba za oknem na sluníčku. Trvá to asi 30 minut.
- 3. Po vykynutí těsto propracujeme, upleteme housky, potřeme žloutkem promíchaným s trochou mléka a posypeme mákem. Poté pečeme ve vyhřáté troubě na 200˚C dozlatova, trvá to asi 25 minut.
- Celková doba přípravy: 65 minut
- Chod: svačina, večeře
- Kategorie receptu: Slané pečivo
- Ingredience: Schär Mix B
Instrukce
- 1. Mléko na kvásek si trošku zahřejeme, ale jen tak aby nebylo moc horké. Pokud bychom teplotu přehnali, spařili bychom si kvasnice a těsto by pak nenakynulo. Do mléka přidáme 2 lžíce mouky, cukr a kvasnice a necháme na teplém místě asi 10 minut vzejít.
- 2. Nachystáme si mouku do které uděláme důlek a dáme do něj všechny ostatní ingredience, nakonec přidáme i připravený kvásek a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme vykynout na teplém místě, třeba za oknem na sluníčku. Trvá to asi 30 minut.
- 3. Po vykynutí těsto propracujeme, upleteme housky, potřeme žloutkem promíchaným s trochou mléka a posypeme mákem. Poté pečeme ve vyhřáté troubě na 200˚C dozlatova, trvá to asi 25 minut.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
1 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(3 / 5)
Zatím žádné komentáře.