Tento makovec je vláčný, nadýchaný a přitom se při krájení vůbec nerozpadá. Je tak ideální do práce nebo do školy na svačinku. Lze ho také potřít citrónovou polevou, která z něj vytvoří svěží dobrotu v letních měsících. Bezlepková varianta je díky použité rýžové mouce je bezlepkový, takže je ideální pro odlehčení organismu a bezlepkovou dietu.

Makovec (vč. bezlepkové varianty)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- koláč á 30cm
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (3.3 /5)
- (3 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 3 vejce
- 75g moučkového cukru
- 2 lžičky citrónové šťávy (nebo citrónové aroma)
- 150ml oleje
- 150ml smetany
- 150g hladké mouky (u bezlepkové varianty použijte rýžovou + 2 lžičky guarové gumy)
- 50g bramborového škrobu
- 1 prášek do pečiva
- 100g mletého máku
- špetka soli
Instrukce
- 1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a citrónovou šťávou. Poté postupné přidáváme olej, smetanu, mouku smíchanou se škrobem, práškem do pečiva a guarovou gumou. Naposledy přidáme mletý mák a tuhý sníh z bílků, do nichž jsme přidali špetku soli.
- 2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175˚C asi 30-40 minut.
- Celková doba přípravy: 50 minut
- Chod: chuťovka, svačina
- Kategorie receptu: Koláče a jiné sladké pečivo
- Ingredience: mák
Instrukce
- 1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a citrónovou šťávou. Poté postupné přidáváme olej, smetanu, mouku smíchanou se škrobem, práškem do pečiva a guarovou gumou. Naposledy přidáme mletý mák a tuhý sníh z bílků, do nichž jsme přidali špetku soli.
- 2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175˚C asi 30-40 minut.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
3 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(3.3 / 5)
Zatím žádné komentáře.