Makovec (vč. bezlepkové varianty)

Tento makovec je vláčný, nadýchaný a přitom se při krájení vůbec nerozpadá. Je tak ideální do práce nebo do školy na svačinku. Lze ho také potřít citrónovou polevou, která z něj vytvoří svěží dobrotu v letních měsících. Bezlepková varianta je díky použité rýžové mouce je bezlepkový, takže je ideální pro odlehčení organismu a bezlepkovou dietu.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (2 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem a citrónovou šťávou. Poté postupné přidáváme olej, smetanu, mouku smíchanou se škrobem, práškem do pečiva a guarovou gumou. Naposledy přidáme mletý mák a tuhý sníh z bílků, do nichž jsme přidali špetku soli.
  • 2. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175˚C asi 30-40 minut.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...