Mandlový biskvit (vč. bezlepkové varianty)

Mandlový biskvit je báječné křupavé cukroví ochucené mandlemi a ořechy, které není moc sladké. Jedná se vlastně o sladkou variantu chipsů, která ale není smažená, ale pečená. Vyzkoušejte a uvidíte, jak vám zachutnají 🙂

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (2 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Bílky vyšleháme do tuha a pak k nim přišleháme cukr.
  • 2. Nakonec vmícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem, promícháme a přidáme ořechy s mandlemi. U bezlepkové arianty je potřeba mouku co nejvíce načechrat a nelekat se toho, že těsto je trochu tužší.
  • 3. Těsto přemístíme do vymazané a hladkou moukou vysypané formy na srnčí hřbet a upečeme v troubě při 170°C asi 40 minut. Bezlepková varianta je nižší, takže může být hotová už za 20 minut, je třeba jej hlídat a kontrolovat propečenost párátkem.
  • 4. Chlebíček necháme úplně vychladnout a nejlépe druhý den (je tužší a lépe se krájí) jej nakrájíme na 2 mm silné plátky, které sušíme při 130°C asi 35 minut dozlatova.
  • 5. Hotové biskvity skladujeme uzavřené v dóze, aby nám nenavlhly.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...