Mandlový biskvit je báječné křupavé cukroví ochucené mandlemi a ořechy, které není moc sladké. Jedná se vlastně o sladkou variantu chipsů, která ale není smažená, ale pečená. Vyzkoušejte a uvidíte, jak vám zachutnají 🙂

Mandlový biskvit (vč. bezlepkové varianty)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Počet porcí
- 2 plechy
- Obtížnost střední
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 6 bílků
- 210 g krupicového cukru
- 210 g hladké mouky (u bezlepkové varianty použijte 150 g Jizerky a 60 g pohankové mouky)
- 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
- 75 g celých mandlí
- 75 g vlašských ořechů
Instrukce
- 1. Bílky vyšleháme do tuha a pak k nim přišleháme cukr.
- 2. Nakonec vmícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem, promícháme a přidáme ořechy s mandlemi. U bezlepkové arianty je potřeba mouku co nejvíce načechrat a nelekat se toho, že těsto je trochu tužší.
- 3. Těsto přemístíme do vymazané a hladkou moukou vysypané formy na srnčí hřbet a upečeme v troubě při 170°C asi 40 minut. Bezlepková varianta je nižší, takže může být hotová už za 20 minut, je třeba jej hlídat a kontrolovat propečenost párátkem.
- 4. Chlebíček necháme úplně vychladnout a nejlépe druhý den (je tužší a lépe se krájí) jej nakrájíme na 2 mm silné plátky, které sušíme při 130°C asi 35 minut dozlatova.
- 5. Hotové biskvity skladujeme uzavřené v dóze, aby nám nenavlhly.
- Počet porcí: 2 plechy
- Chod: drobné cukroví
- Kategorie receptu: Muffiny, sušenky a drobné cukroví
- Ingredience: mandle, vlašské ořechy
Instrukce
- 1. Bílky vyšleháme do tuha a pak k nim přišleháme cukr.
- 2. Nakonec vmícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem, promícháme a přidáme ořechy s mandlemi. U bezlepkové arianty je potřeba mouku co nejvíce načechrat a nelekat se toho, že těsto je trochu tužší.
- 3. Těsto přemístíme do vymazané a hladkou moukou vysypané formy na srnčí hřbet a upečeme v troubě při 170°C asi 40 minut. Bezlepková varianta je nižší, takže může být hotová už za 20 minut, je třeba jej hlídat a kontrolovat propečenost párátkem.
- 4. Chlebíček necháme úplně vychladnout a nejlépe druhý den (je tužší a lépe se krájí) jej nakrájíme na 2 mm silné plátky, které sušíme při 130°C asi 35 minut dozlatova.
- 5. Hotové biskvity skladujeme uzavřené v dóze, aby nám nenavlhly.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
2 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
Zatím žádné komentáře.