Tyto medové perníčky jsou ihned po upečení nádherně měkké. Navíc při pečení krásné nabudou a jejich krásná tmavá barva pěkně kontrastuje s bílkovým zdobením. Na obrázku jsou obě varianty – ta bezlepková je zdobená červenými mašličkami. Bezlepková varianta trochu popraská, ale je tak dobrá, že jsem se ani dále nesnažila recept nějak upravit (bylo by ale možné použít více pohankové mouky a perníčky by pravděpodobně tolik nepopraskaly). Perníčky zdobím bílkovou polevou nebo do nich před pečením udělám otvor a po upečení na nich uvážu mašličku (pár takto „omašlených“ perníčků ozdobí celou mísu a není to tak pracné jako u bílkového zdobení).

Medové perníčky (vč. bezlepkové varianty)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 3 plechy
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 300 g žitné mouky (u bezlepkové varianty použijte 250 g Jizerky a 50 g pohankové mouky)
- 1 lžička kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžíce perníkového koření
- 70 g cukru
- 70 g medu
- 1 vejce
- 50 g sádla
Instrukce
- 1. Mouku a všechny sypké ingredience dobře promícháme, přidáme med, vejce a sádlo a zpracujeme vláčné těsto.
- 2. Těsto necháme v lednici jeden až několik dní uležet (ale není to bezpodmínečně nutné).
- 3. jakmile je těsto uleželé, dobře ho propracujeme, vyválíme na tloušťku asi 5 mm a vytvarujeme různé tvary, které klademe na plech. Perníčky pečeme na 170°C asi 7-10 minut. Ihned po vytažení je potířáme rozmíchaným vajíčkem (pokud je cjceme mít ještě lesklejší, můžeme je potřít i před vložením do trouby).
- Počet porcí: 3 plechy
- Chod: drobné cukroví
- Kategorie receptu: Muffiny, sušenky a drobné cukroví
- Ingredience: med, mouka Jizerka, pohanková mouka
Instrukce
- 1. Mouku a všechny sypké ingredience dobře promícháme, přidáme med, vejce a sádlo a zpracujeme vláčné těsto.
- 2. Těsto necháme v lednici jeden až několik dní uležet (ale není to bezpodmínečně nutné).
- 3. jakmile je těsto uleželé, dobře ho propracujeme, vyválíme na tloušťku asi 5 mm a vytvarujeme různé tvary, které klademe na plech. Perníčky pečeme na 170°C asi 7-10 minut. Ihned po vytažení je potířáme rozmíchaným vajíčkem (pokud je cjceme mít ještě lesklejší, můžeme je potřít i před vložením do trouby).
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
2 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
Zatím žádné komentáře.