Medové perníčky (vč. bezlepkové varianty)

Tyto medové perníčky jsou ihned po upečení nádherně měkké. Navíc při pečení krásné nabudou a jejich krásná tmavá barva pěkně kontrastuje s bílkovým zdobením. Na obrázku jsou obě varianty – ta bezlepková je zdobená červenými mašličkami. Bezlepková varianta trochu popraská, ale je tak dobrá, že jsem se ani dále nesnažila recept nějak upravit (bylo by ale možné použít více pohankové mouky a perníčky by pravděpodobně tolik nepopraskaly). Perníčky zdobím bílkovou polevou nebo do nich před pečením udělám otvor a po upečení na nich uvážu mašličku (pár takto „omašlených“ perníčků ozdobí celou mísu a není to tak pracné jako u bílkového zdobení).

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (2 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Mouku a všechny sypké ingredience dobře promícháme, přidáme med, vejce a sádlo a zpracujeme vláčné těsto.
  • 2. Těsto necháme v lednici jeden až několik dní uležet (ale není to bezpodmínečně nutné).
  • 3. jakmile je těsto uleželé, dobře ho propracujeme, vyválíme na tloušťku asi 5 mm a vytvarujeme různé tvary, které klademe na plech. Perníčky pečeme na 170°C asi 7-10 minut. Ihned po vytažení je potířáme rozmíchaným vajíčkem (pokud je cjceme mít ještě lesklejší, můžeme je potřít i před vložením do trouby).

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...