Medvídci s kešu oříškem

Medvídci s mandlemi jsou opravdu krásný nápad jak ozvláštnit sušenky nebo vánoční cukroví. Vymyslela je Japonka jménem Maa Tamagosan a jakmile jsem je uviděla, věděla jsem, že je musím vyzkoušet. Použít můžete linecké nebo perníkové těsto. Já jsem vyzkoušela linecké těsto z arašídového másla a výsledek se úplně rozplývá na jazyku. Jenom bezlepkové pečivo je trošku více křehké, tak dám příště do těsta trošku guarové gumy (1/2 lžičky by mělo stačit)nebo část mouky nahradím hladkou pohankovou moukou.

Hodnocení receptu

  • (4 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Do mísy dáme mouku, cukr, vejce, obě másla a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme půl hodiny odpočívat v ledničce zabalené do potravinové folie.
  • 2. Nakonec vykrajujeme medvídky, klademe je na plech, párátkem naznačíme očička a pusu a do náruče jim vtiskneme vždy po jednom kešu oříšku.
  • 3. Medvídky pečeme asi 10 minut na 175˚C.