Minipizza (vč. bezlepkové varianty)

Příprava pizzy podle tohoto receptu není vůbec složitá a výsledek stojí opravdu za to. Navíc je tento recept velmi rychlý. S těstem se krásně pracuje, po upečení je krásně tenké s jemnou strukturou a na okrajích hezky křupavé. To platí 100% také pro bezlepkovou variantu, která je opravdu výtečná.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (3 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Ve vodě rozpustíme tuk a necháme vychladnout, aby směs byla pouze mírně vlažná. Potom přidáme cukr a rozdrobené kvasnice, lehce promícháme a necháme vzejít kvásek (trvá to asi 10 minut).
  • 2. Ke kvásku přidáme hladkou mouku a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Těsto rozdělíme na 6 dílů, ze kterých vyválíme placky o tloušťce asi 5mm.
  • 3. Rajčatový protlak rozmícháme s nastrouhaným česnekem a bazalkou. Předpřipravené pizzy pomažeme touto směsí a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a Nivou. Potom ozdobíme na kolečka nakrájenou klobáskou a okraje potřeme olivovým olejem smíchaným s česnekem. Pizzy ihned pečeme při 200˚C asi 25 minut.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...