Recept na mrkvovo cizrnovou krémovou polévku.

Mrkvovo-cizrnová krémová polévka

Tato polévka je chuťově vyvážená, cizrna a červená paprika krásně doplní chuť mrkve. Navíc je doslova plná vitamínů a minerálů. Rozhodně nenahrazujte máslo olejem, protože vitamíny z mrkve jsou rozpustné v tucích! Mrkev je zelenina, kterou je lepší uvařit, protože jinak naše tělo neumí plně využít vitamíny v ní obsažené. Cizrnu můžete použít konzervovanou (nebo si ji uvařte předem). Tento zdravý recept famózní chuti určitě doporučuji vyzkoušet.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (2 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Cibuli nakrájíme na kousky a dosklovata ji orestujeme na másle. Mezitím si očistíme mrkev a nakrájíme ji na kolečka.
  • 2. Jakmile je cibulka osmažená, přidáme k ní nakrájenou mrkev a restujeme dalších asi pět minut, dokud mrkev nepustí barvu. Potom přidáme vodu a mrkev uvaříme do měkka.
  • 3. Po 20 minutách vaření přidáme uvařenou cizrnu a prolisovaný stroužek česneku a ještě krátce provaříme.
  • 4. Jakmile je mrkev měkká, polévku rozmixujeme, přidáme sladkou smetanu a dochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou a muškátovým oříškem. Pokud je polévka příliš hustá, můžeme ji zředit vodou, poté ji ještě chvilku provaříme, ozdobíme nasekanou petrželkou (případně cizrnou osmaženou na másle s trochou červené papriky nakonec) a můžeme podávat.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...