Spojení kakaa, skořice a švestek je chuťově velmi zajímavé. V tomto receptu je použit hnědý cukr, který je zdravější než klasický bílý řepný, ale také krásně podpoří chuť kakaa. Tyto muffiny jsou ideální ke kávě nebo třeba na dovolenou. Prášek do pečiva v tomto receptu chybí, ale pokud chcete mít muffiny trochu nadýchanější, můžete do mouky jednu lžičku prášku do pečiva přidat.

Muffiny se skořicí a se švestkami (vč. bezlepkové varianty)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 20 muffinů
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 3 vejce
- špetka soli
- 150g hnědého cukru
- 4 lžíce horké vody
- 100ml oleje
- 200g hladké mouky (u bezlepkové varianty použijte Jizerku)
- 10g kakaa
- 100g sušených švestek
- 1 lžička skořice
- 50g hrozinek (1 hrst)
- 100ml vody (nebo lépe minerálky)
Instrukce
- 1. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků do nichž jsme přidali trošku soli si vyšleháme tuhý sníh. Do žloutků přidáme hnědý cukr a teplou vodu a směs vyšleháme do pěny. Potom přidáme olej, mouku, kakao, švestky nakrájené na kousky, hrozinky a vodu (nebo minerálku) a dobře zamícháme.
- 2. Do zamíchaného těsta lehce vetřeme tuhý sníh z bílků a směs rovnoměrně rozdělíme do košíčků na muffiny (ideální jsou silikonové, vyložené papírovými košíčky – vejde se jich více na plech než u klasických plechů pro muffiny). Muffiny pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut na 175˚C.
- Celková doba přípravy: 35 minut
- Chod: chuťovka, svačina
- Kategorie receptu: Muffiny, sušenky a drobné cukroví
- Ingredience: mouka Jizerka
Instrukce
- 1. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků do nichž jsme přidali trošku soli si vyšleháme tuhý sníh. Do žloutků přidáme hnědý cukr a teplou vodu a směs vyšleháme do pěny. Potom přidáme olej, mouku, kakao, švestky nakrájené na kousky, hrozinky a vodu (nebo minerálku) a dobře zamícháme.
- 2. Do zamíchaného těsta lehce vetřeme tuhý sníh z bílků a směs rovnoměrně rozdělíme do košíčků na muffiny (ideální jsou silikonové, vyložené papírovými košíčky – vejde se jich více na plech než u klasických plechů pro muffiny). Muffiny pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut na 175˚C.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
0 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
Zatím žádné komentáře.