Muffiny se skořicí a se švestkami (vč. bezlepkové varianty)

Spojení kakaa, skořice a švestek je chuťově velmi zajímavé. V tomto receptu je použit hnědý cukr, který je zdravější než klasický bílý řepný, ale také krásně podpoří chuť kakaa. Tyto muffiny jsou ideální ke kávě nebo třeba na dovolenou. Prášek do pečiva v tomto receptu chybí, ale pokud chcete mít muffiny trochu nadýchanější, můžete do mouky jednu lžičku prášku do pečiva přidat.

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků do nichž jsme přidali trošku soli si vyšleháme tuhý sníh. Do žloutků přidáme hnědý cukr a teplou vodu a směs vyšleháme do pěny. Potom přidáme olej, mouku, kakao, švestky nakrájené na kousky, hrozinky a vodu (nebo minerálku) a dobře zamícháme.
  • 2. Do zamíchaného těsta lehce vetřeme tuhý sníh z bílků a směs rovnoměrně rozdělíme do košíčků na muffiny (ideální jsou silikonové, vyložené papírovými košíčky – vejde se jich více na plech než u klasických plechů pro muffiny). Muffiny pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut na 175˚C.