Nakládaná ačokča (tzv. paprikookurka)

Ačokča (tzv. paprikookurka) je ideální zeleninou pro nakládání nakyselo do octa. Jedná se o zajímavou zajímavá zeleninu, která se na zahrádce dobře pěstuje (koupit se bohužel nedá). Plody jsou velké asi 5cm. V mládí mají chuť hráškových lusků, později chutnají částečně jako okurka, částečně jako paprika (odtud její název).

Hodnocení receptu

  • (4 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Všechny ingredience kromě ačokči a cibule smícháme v hrnci a směs přivedeme k varu.
  • 2. Mezitím si omyjeme ačokču a oloupeme cibuli, kterou nakrájíme na kolečka.
  • 3. Zeleninu naskládáme do čistých sklenic, zalijeme horkým nálevem, postavíme do hrnce, který naplníme vodou tak, aby sklenice byly napůl ponořené a přikryté vaříme asi 20minut.
  • 4. Naloženou ačokču je ideální před konzumací nechat zaležet alespoň 2-3 měsíce (podobně jako okurky).

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...