Nakládané pečené papriky

Recept na opravdu skvělé nakládané papriky. Nakládané pečené papriky jsou velmi dobré k svačině na chleba, ke grilovanému masu nebo jenom tak jako chuťovka. Papriky naložené podle tohoto receptu nám vydrží v lednici okolo tří týdnů (všechny papriky musí být ponořené v oleji). Nejlepší jsou alespoň týden uleželé. Olej, který nám po jejich konzumaci zbude můžeme používat například do salátů. Uvedené množství surovin nám vystačí na přípravu asi 1 sklenice o obsahu 0,5l.

 

 

 

 

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Papriky dobře omyjeme, rozčtvrtíme a očistíme od semínek. Očištěné papriky položíme slupkou nahoru na plech vyložený pečícím papírem a grilujeme v troubě dokud povrch paprik nezčerná (opravdu!) a není pokryt puchýřky.
  • 2. Takto upečené papriky přesuneme do sáčku a necháme zapařit, zapaření nám usnadní následné loupání. Papriky oloupeme, nakrájíme na menší kousky, posolíme a střídavě s olejem a česnekem naložíme do sklenice a uložíme do lednice (olivový olej může v lednici ztuhnout, ale po vytažení z lednice zase brzy povolí).

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...