Nakládaný hermelín je tradiční a velmi oblíbená chuťovka k pivu. Směs koření je vyvážená, nebojte se, že by byl jalovec příliš cítit, i když je ho tam vcelku hodně. Před servírováním nezapomeňte nechat Hermelíny temperovat na pokojovou teplotu, aby se plně rozvinuly všechny chutě. Tento recept jsem dostala od své kamarádky Klárky a je opravdu vynikající.

Nakládaný hermelín
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Počet porcí
- 2
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 2 hermelíny
- 3 stroužky česneku
- 8 kuliček jalovce
- 4 kuličky pepře (ideálně 2 kul. bílého a 2 kul. červeného)
- 1/2 lžičky papriky
- sůl
- 1 lžička tymiánu
- 2 bobkové listy
- snítka rozmarýnu
- 3 kozí rohy (čerstvé nebo nakládané) nebo feferonky
- kvalitní olej (slunečnicový nebo olivový)
Instrukce
- 1. Hermelíny podélně rozkrojíme na dvě poloviny, řeznou plochu poklademe plátky česneku a posypeme většinou koření, které jsme čerstvě utloukli v hmoždíři.
- 2. Olej smícháme se zbytkem koření, hermelíny naskládáme střídavě s kozími rohy nebo feferonkami do lahve a zalijeme připraveným olejem.
- 3. Takto naložené hermelíny necháme na chladném místě odležet minimálně 4 dny. Před podáváním je necháme zteplat na pokojovou teplotu.
- Počet porcí: 2
- Chod: chuťovka, svačina, večeře
- Kategorie receptu: Bezmasá jídla
- Ingredience: jalovec, kozí rohy, olivový olej, sýr
Instrukce
- 1. Hermelíny podélně rozkrojíme na dvě poloviny, řeznou plochu poklademe plátky česneku a posypeme většinou koření, které jsme čerstvě utloukli v hmoždíři.
- 2. Olej smícháme se zbytkem koření, hermelíny naskládáme střídavě s kozími rohy nebo feferonkami do lahve a zalijeme připraveným olejem.
- 3. Takto naložené hermelíny necháme na chladném místě odležet minimálně 4 dny. Před podáváním je necháme zteplat na pokojovou teplotu.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
0 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
Zatím žádné komentáře.