Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín je tradiční a velmi oblíbená chuťovka k pivu. Směs koření je vyvážená, nebojte se, že by byl jalovec příliš cítit, i když je ho tam vcelku hodně. Před servírováním nezapomeňte nechat Hermelíny temperovat na pokojovou teplotu, aby se plně rozvinuly všechny chutě. Tento recept jsem dostala od své kamarádky Klárky a je opravdu vynikající.

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Hermelíny podélně rozkrojíme na dvě poloviny, řeznou plochu poklademe plátky česneku a posypeme většinou koření, které jsme čerstvě utloukli v hmoždíři.
  • 2. Olej smícháme se zbytkem koření, hermelíny naskládáme střídavě s kozími rohy nebo feferonkami do lahve a zalijeme připraveným olejem.
  • 3. Takto naložené hermelíny necháme na chladném místě odležet minimálně 4 dny. Před podáváním je necháme zteplat na pokojovou teplotu.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...