Okurkový salát se zakysanou smetanou

Okurkový salát je sám o sobě svěží a moc dobrý, ale když se k němu přidá zakysaná smetana, tak je ještě o trochu (nebo dle mého názoru spíš o hodně) lepší. Je ale pravda, že je o dost kaloričtější. U babičky jsme ho často měli k nedělnímu obědu.

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Okurku oloupeme (pokud máme bio nebo z vlastní zahrádky tak nemusíme), protože ve slupce je nejvíce případných škodlivých látek – např. z hnojiva nebo pesticidů. Poté okurku nastrouháme na hrubém stuhadle, osolíme, opepříme podle chuti a přidáme zakysanou smetanu. Pokud chceme mít salát sušší, můžeme z okurek před přidáním ostatních ingrediencí slít šťávu.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...