Okurkový salát je sám o sobě svěží a moc dobrý, ale když se k němu přidá zakysaná smetana, tak je ještě o trochu (nebo dle mého názoru spíš o hodně) lepší. Je ale pravda, že je o dost kaloričtější. U babičky jsme ho často měli k nedělnímu obědu.

Okurkový salát se zakysanou smetanou
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Počet porcí
- 2 porce
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 1 okurka
- 1 kelímek zakysané smetany
- sůl
- pepř
Instrukce
- 1. Okurku oloupeme (pokud máme bio nebo z vlastní zahrádky tak nemusíme), protože ve slupce je nejvíce případných škodlivých látek – např. z hnojiva nebo pesticidů. Poté okurku nastrouháme na hrubém stuhadle, osolíme, opepříme podle chuti a přidáme zakysanou smetanu. Pokud chceme mít salát sušší, můžeme z okurek před přidáním ostatních ingrediencí slít šťávu.
Instrukce
- 1. Okurku oloupeme (pokud máme bio nebo z vlastní zahrádky tak nemusíme), protože ve slupce je nejvíce případných škodlivých látek – např. z hnojiva nebo pesticidů. Poté okurku nastrouháme na hrubém stuhadle, osolíme, opepříme podle chuti a přidáme zakysanou smetanu. Pokud chceme mít salát sušší, můžeme z okurek před přidáním ostatních ingrediencí slít šťávu.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
0 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
Zatím žádné komentáře.