Tento recept na ořechovo datlové pusinky je velmi rychlý, jednoduchý a zdravý (není v něm žádný přidaný cukr, protože datle jsou samy o sobě dost sladké a cukroví přirozeně osladí). Cukroví sice nevypadá nijak dekorativně, ale chuťově je velmi dobré. Těsto máte hotové během chvilky (nejdéle trvá krájení datlí), pak už za vás veškerou další práci udělá trouba.

Ořechovo-datlové pusinky (přirozeně bezlepkové)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 1 plech
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (1.7 /5)
- (3 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 2 bílky
- 100 g částečně mletých a částečně nasekaných vlašských ořechů
- 150 g datlí
- 15 g (asi 2 lžíce) hladké mouky (u bezlepkového cukroví použijte pohankovou)
Instrukce
- 1. Nejdříve si nakrájíme datle na drobné kousky, část ořechů nasekáme a část ořechů umeleme.
- 2. Bílky vyšleháme do nepříliš tuhého sněhu, po lžících přidáváme ořechy, datle a mouku a vše zlehka promícháme.
- 3. Lžičkou tvoříme na plechu malé hromádky a pusinky pečeme při 115°C asi 40 minut.
- Počet porcí: 1 plech
- Celková doba přípravy: 50 minut
- Chod: drobné cukroví
- Kategorie receptu: Muffiny, sušenky a drobné cukroví
- Ingredience: datle, pohanka, vlašské ořechy
Instrukce
- 1. Nejdříve si nakrájíme datle na drobné kousky, část ořechů nasekáme a část ořechů umeleme.
- 2. Bílky vyšleháme do nepříliš tuhého sněhu, po lžících přidáváme ořechy, datle a mouku a vše zlehka promícháme.
- 3. Lžičkou tvoříme na plechu malé hromádky a pusinky pečeme při 115°C asi 40 minut.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
3 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(1.7 / 5)
Zatím žádné komentáře.