Pečené smetanové brambory

Tento rychlý a jednoduchý recept na pečené brambory je překvapivě dobrý. Brambory mají příjemnou jemně česnekovo-smetanovou chuť (díky tomu, že jsou pečené nemá česnek příliš výraznou chuť a smetana jej ještě zjemní). Takto upravené brambory se skvěle hodí jako příloha, ale můžete je servírovat také jako hlavní jídlo.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (3 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Slaninu nakrájíme na kostičky a trochu ji v kastrole orestujeme. Pokud je příliš libová, přidáme k ní při restování lžíci oleje.
  • 2. Mezitím si oloupeme česnek, plochou nože jej rozmáčkeme a nakrájíme na kousky. Také si oloupeme brambory a pokrájíme je na kolečka.
  • 3. Když je slanina pěkně orestovaná přidáme česnek a restujeme asi tak další 2 minuty. Poté přidáme smetanu, osolíme a přidáme brambory. Směs vaříme tak dlouho až je smetana mazlavá (netrvá to déle než 5 minut).
  • 4. Brambory dobře obalíme smetanovou směsí, přesuneme do pekáče a při 180 °C pečeme asi 45 minut dozlatova.