Pohankové čoko linecké (přirozeně bezlepkové)

Čokoládové linecké je velmi dobrou variantou klasického lineckého cukroví, které navíc obsahuje lískové oříšky a místo klasické mouky mouku pohankovou, která je velmi zdravá. V tomto receptu použijte určitě máslo, pokud použijete rostlinný tuk, cukroví bude příliš suché. Cukroví je vhodné také pro diabetiky, protože obsahuje velmi málo cukru.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Ořechy opražíme v pánvi nasucho a najemno je pomeleme nebo nastrouháme. Potom smícháme všechny sypké ingredience, přidáme žloutek a máslo a vypracujeme vláčné těsto.
  • 2. Těsto necháme v lednici alespoň půl hodiny odpočinout.
  • 3. Odpočinuté těsto rozválíme a vykrájíme z něj požadovaný tvar lineckého.
  • 4. Linecké pečeme v troubě při 160°C asi 15 minut.
  • 5. Nakonec tvary slepíme marmeládou, napůl je namočíme do rozpuštěné čokolády a posypeme mletými oříšky.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...