Pohankové palačinky (přirozeně bezlepkové)

Recept na tyto palačinky je velmi jednoduchý a přitom jsou moc dobré. Navíc jsou díky použité pohankové mouce mnohem zdravější než klasické palačinky z pšeničné mouky. Chutí se od normálních palačinek skoro neliší. Pohanková mouka je přirozeně bezlepková, takže je mohou jíst i lidé s bezlepkovou dietou. Prostě samé výhody! Pouze pokud je necháte do druhého dne, trošku ztuhnou. Stačí je ale jen vložit do mikrovlnky na půl minuty a jsou zase dobré.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Ingredience smícháme dohromady a dobře prošleháme metličkou. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Těsto necháme uležet asi 30 minut a poté jej znova zamícháme, pokud je těsto moc husté, přidáme trochu mléka. Pánev rozpálíme a smažíme palačinky na středním plameni.
  • 2. Po upečení je naplníme oblíbenou polevou. Moje nejoblíbenější náplň je kombinace lískooříškového krému a tvarohu, který krásně doplní sladkou chuť čokolády.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...