Pohankové perníčky (přirozeně bezlepkové)

Pohankové perníčky jsou zajímavou variantou klasických perníčků. Jsou velmi dobré a po upečení ihned měkké. Doporučuji použít jemně mletou pohankovou mouku, perníčky z celozrnné pohankové mouky nejsou tak dobré. Pokud nepotřebujete bezlepkovou dietu, můžete místo rýžové mouky použít mouku klasickou hladkou. Perníčky zdobíme bílkovou polevou, pokud se vám to nedaří, můžete k ozdobení použít červené mašličky (k tomu je dobré si do tvarů před pečením vykrojit dírky). Děkuji paní Haně Petřvalské za poskytnutí receptu.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Nejdříve dobře promísíme všechny sypké ingredience, pak přidáme rozehřátý med, vejce a tuk, který jsme nechali chvíli změknout při pokojové teplotě a zpracujeme vláčné těsto.
  • 2. Těsto necháme v ledničce alespoň jeden den uležet, aby pohanková mouka dobře natáhla vlhkost.
  • 3. Uleželé těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary, které pečeme při 175°C asi 8 minut. Vychladlé perníčky zdobíme bílkovou polevou.