Pohankové pracny (přirozeně bezlepkové)

Pracny jsou klasické a velmi oblíbené cukroví. Jejich pohanková varianta je mnohem zdravější než ta klasická a je velmi chutná. Navíc je přirozeně bezlepková a pohanka je vhodná také pro diabetiky. S těstem se velmi dobře pracuje a cukroví se skoro vůbec neláme.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (2 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Nejdříve smícháme všechny sypké ingredience, potom přidáme ostatní suroviny a zpracujeme vláčné těsto (máslo je vhodné nechat předem povolit při pokojové teplotě).
  • 2. Těsto dáme alespoň na hodinu odpočinout do ledničky (lepší je nechat jej odpočinout do druhého dne).
  • 3. Jakmile je těsto odpočinuté, odebíráme z něj malé kousky a vtlačujeme je do tukem vymazaných formiček různých tvarů, tak aby uprostřed vznikla malá prohlubeň. Pracny pečeme při teplotě okolo 180°C asi 5-7 minut, poté je necháme lehce vychladnout a ještě teplé opatrně vyklepáváme.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...