Pracny jsou klasické a velmi oblíbené cukroví. Jejich pohanková varianta je mnohem zdravější než ta klasická a je velmi chutná. Navíc je přirozeně bezlepková a pohanka je vhodná také pro diabetiky. S těstem se velmi dobře pracuje a cukroví se skoro vůbec neláme.

Pohankové pracny (přirozeně bezlepkové)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 1 plech
- Obtížnost střední
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 190 g jemně mleté pohankové mouky
- 100 g moučkového cukru
- 75 g mletých ořechů
- 1/2 lžičky skořice
- 2 ks tlučeného hřebíčku
- 1 lžička kakaa
- 1 vejce
- 75 g másla
Instrukce
- 1. Nejdříve smícháme všechny sypké ingredience, potom přidáme ostatní suroviny a zpracujeme vláčné těsto (máslo je vhodné nechat předem povolit při pokojové teplotě).
- 2. Těsto dáme alespoň na hodinu odpočinout do ledničky (lepší je nechat jej odpočinout do druhého dne).
- 3. Jakmile je těsto odpočinuté, odebíráme z něj malé kousky a vtlačujeme je do tukem vymazaných formiček různých tvarů, tak aby uprostřed vznikla malá prohlubeň. Pracny pečeme při teplotě okolo 180°C asi 5-7 minut, poté je necháme lehce vychladnout a ještě teplé opatrně vyklepáváme.
- Počet porcí: 1 plech
- Chod: drobné cukroví
- Kategorie receptu: Muffiny, sušenky a drobné cukroví
- Ingredience: pohanka, vlašské ořechy
Instrukce
- 1. Nejdříve smícháme všechny sypké ingredience, potom přidáme ostatní suroviny a zpracujeme vláčné těsto (máslo je vhodné nechat předem povolit při pokojové teplotě).
- 2. Těsto dáme alespoň na hodinu odpočinout do ledničky (lepší je nechat jej odpočinout do druhého dne).
- 3. Jakmile je těsto odpočinuté, odebíráme z něj malé kousky a vtlačujeme je do tukem vymazaných formiček různých tvarů, tak aby uprostřed vznikla malá prohlubeň. Pracny pečeme při teplotě okolo 180°C asi 5-7 minut, poté je necháme lehce vychladnout a ještě teplé opatrně vyklepáváme.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
2 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
Zatím žádné komentáře.