Pohankové zeleninové rizoto

Pohankové rizoto je výborný a velmi zdravý pokrm. Pohanka obsahuje velké množství vitamínů a minerálů. Takto upravená pohanka chutná skoro každému, i tomu, kdo nemá moc rád chuť pohanky, protože její typická chuť není v receptu moc výrazná. A tomu, kdo se neobejde bez masa, můžeme do tohoto receptu přidat kousek uzeného.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Pohanku nasypeme do hrnce, zalijeme vařící vodou (asi dvakrát tolik, kolik je pohanky) a necháme 20 minut stát. Poté vodu pečlivě slijeme (pohanka by měla být měkká).
  • 2. Cibulku nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova na pánvi. Jakmile je cibulka pěkně zlatavá přidáme k ní hrášek a kukuřici a restujeme dokud obě ingredience nezezlátnou. Směs odstavíme ze sporáku, smícháme s pohankou a nahrubo nastrouhaným sýrem. Trochu sýra nasypeme také na povrch.
  • 3. V zapékací misce zapékáme na 200˚C asi 30 minut. Tento pokrm je velice chutný i druhý den.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...