Pohankový nákyp s mrkví je zdravé jídlo, plné vitamínů, minerálů a vlákniny, navíc velmi dobře chutná. Pro zapřisáhlé masožravce do něj můžeme přidat například uzené maso.

Pohankový nákyp s mrkví (vč. bezlepkové varianty)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 4
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 300g pohanky
- 300ml vřelé vody
- 50g másla
- 200g mrkve
- 170g nakládané kukuřice
- 100g výrazného sýra (např. Krolewski)
- 50g Nivy
- 3 vejce
- 2 lžíce mouky (u bezlepkové varianty použijte Jizerku)
- sůl
Instrukce
- 1. Pohanku zalijeme vařící vodou a necháme stát po dobu asi 20 minut.
- 2. Mezitím si na másle orestujeme najemno nastrouhanou mrkev a přidáme kukuřici. Restování trvá asi 5-10 minut.
- 3. Vejce rozdělíme na bílky a na žloutky. Žloutky vyšleháme do světlé pěny. Oba druhy sýrů nastrouháme nahrubo a přidáme ke žloutkům. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
- 4. K mrkvi přidáme pohanku a mouku a dobře promícháme. Potom přimícháme směs se žloutky a nakonec lehce vmícháme bílkový sníh. Směs přesuneme do zapékací formy a pečeme při teplotě 175˚C asi 45 minut, dokud se nákyp trochu nezvedne a povrch nezezlátne.
- Celková doba přípravy: 70 minut
- Chod: oběd, svačina, večeře
- Kategorie receptu: Bezmasá jídla
- Ingredience: pohanka
Instrukce
- 1. Pohanku zalijeme vařící vodou a necháme stát po dobu asi 20 minut.
- 2. Mezitím si na másle orestujeme najemno nastrouhanou mrkev a přidáme kukuřici. Restování trvá asi 5-10 minut.
- 3. Vejce rozdělíme na bílky a na žloutky. Žloutky vyšleháme do světlé pěny. Oba druhy sýrů nastrouháme nahrubo a přidáme ke žloutkům. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
- 4. K mrkvi přidáme pohanku a mouku a dobře promícháme. Potom přimícháme směs se žloutky a nakonec lehce vmícháme bílkový sníh. Směs přesuneme do zapékací formy a pečeme při teplotě 175˚C asi 45 minut, dokud se nákyp trochu nezvedne a povrch nezezlátne.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
1 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
Zatím žádné komentáře.