Recept na pohankový nákyp s mrkví.

Pohankový nákyp s mrkví (vč. bezlepkové varianty)

Pohankový nákyp s mrkví je zdravé jídlo, plné vitamínů, minerálů a vlákniny, navíc velmi dobře chutná. Pro zapřisáhlé masožravce do něj můžeme přidat například uzené maso.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Pohanku zalijeme vařící vodou a necháme stát po dobu asi 20 minut.
  • 2. Mezitím si na másle orestujeme najemno nastrouhanou mrkev a přidáme kukuřici. Restování trvá asi 5-10 minut.
  • 3. Vejce rozdělíme na bílky a na žloutky. Žloutky vyšleháme do světlé pěny. Oba druhy sýrů nastrouháme nahrubo a přidáme ke žloutkům. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
  • 4. K mrkvi přidáme pohanku a mouku a dobře promícháme. Potom přimícháme směs se žloutky a nakonec lehce vmícháme bílkový sníh. Směs přesuneme do zapékací formy a pečeme při teplotě 175˚C asi 45 minut, dokud se nákyp trochu nezvedne a povrch nezezlátne.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...