Recept na zdravou polévku z červené čočky a mrkve.

Polévka z červené čočky

Červená čočka je plná vitamínů a minerálů, nenadýmá a je velmi rychle uvařená. Proto je více jak předurčená k použití v polévce. S touto čočkou vykouzlíte velmi rychle výbornou a velmi zdravou polévku. Máslo nenahrazujte olejem, protože vitamíny z mrkve jsou rozpustné v tucích.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (2 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Cibuli i mrkev nakrájíme na drobné kostky. Rendlík s máslem rozpálíme a restujeme cibulku do sklovata, potom přidáme mrkev a restujeme dokud mrkev nespustí barvu.
  • 2. Jakmile máme zeleninu orestovanou, zalijeme ji vodou, přidáme čočku a vaříme do změknutí, trvá to 5-10 minut. Musíme dávat pozor, aby se nám čočka nerozvařila. Pokud se rozvaří nezoufáme, polévku promixujeme, přidáme smetanu a máme krémovou polévku z červené čočky.
  • 3. Polévku osolíme, opepříme a ozdobíme nasekanou petrželkou a můžeme servírovat.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...