Recept na pravou boloňskou omáčku.

Pravá boloňská omáčka

Pravou boloňská omáčka má výbornou chuť a recept není vůbec složitý. Tato omáčka se výborně hodí k těstovinám nebo třeba do lasagní. Můžeme ji použít jako klasickou omáčku nebo nechat šťávu vydusit a použit ji jako masovou směs. A je tu jedna zajímavost. Když jsem potkala Itala z Boloně, chtěla jsem se pochlubit, že vím, že se u nich dělá tahle omáčka. On mě ale zastavil ještě než jsem cokoli řekla, ať  prý nemluvím o boloňské omáčce, že tu oni tam „neznají“. Poznámku o této omáčce prý zmíní každý cizinec, se kterým se seznámí… Recept můžeme použít jako omáčku nebo šťávu vydusit a pochutnat si na výborné masové směsi…

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji dosklovata. Poté přidáme mleté maso, přikryjeme poklicí a počkáme až se vydusí šťáva.
  • 2. Do základu přidáme najemno nastrouhanou mrkev a nakrájený stonek celeru, vše krátce zarestujeme a přidáme pokrájená rajčata se šťávou a celý stroužek česneku. Směs osolíme, opepříme, přidáme dobromysl a dusíme dokud není maso měkké. Můžeme přidat také trochu červeného vína.
  • 3. Nakonec ozdobíme čerstvou nebo sušenou bazalkou a můžeme podávat například k těstovinám.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...