Pravou boloňská omáčka má výbornou chuť a recept není vůbec složitý. Tato omáčka se výborně hodí k těstovinám nebo třeba do lasagní. Můžeme ji použít jako klasickou omáčku nebo nechat šťávu vydusit a použit ji jako masovou směs. A je tu jedna zajímavost. Když jsem potkala Itala z Boloně, chtěla jsem se pochlubit, že vím, že se u nich dělá tahle omáčka. On mě ale zastavil ještě než jsem cokoli řekla, ať prý nemluvím o boloňské omáčce, že tu oni tam „neznají“. Poznámku o této omáčce prý zmíní každý cizinec, se kterým se seznámí… Recept můžeme použít jako omáčku nebo šťávu vydusit a pochutnat si na výborné masové směsi…

Pravá boloňská omáčka
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 4
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- olivový olej
- 1 cibule
- 400g mletého masa (ideálně mix vepřového a hovězího)
- 1 mrkev
- 1 stonek řapíkatého celeru (nebo kousek bulvy)
- 1-2 plechovky krájených sterilovaných rajčat
- stroužek česneku
- sůl
- bazalka
- dobromysl
- pepř (ideálně čerstvě mletý)
Instrukce
- 1. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji dosklovata. Poté přidáme mleté maso, přikryjeme poklicí a počkáme až se vydusí šťáva.
- 2. Do základu přidáme najemno nastrouhanou mrkev a nakrájený stonek celeru, vše krátce zarestujeme a přidáme pokrájená rajčata se šťávou a celý stroužek česneku. Směs osolíme, opepříme, přidáme dobromysl a dusíme dokud není maso měkké. Můžeme přidat také trochu červeného vína.
- 3. Nakonec ozdobíme čerstvou nebo sušenou bazalkou a můžeme podávat například k těstovinám.
Instrukce
- 1. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji dosklovata. Poté přidáme mleté maso, přikryjeme poklicí a počkáme až se vydusí šťáva.
- 2. Do základu přidáme najemno nastrouhanou mrkev a nakrájený stonek celeru, vše krátce zarestujeme a přidáme pokrájená rajčata se šťávou a celý stroužek česneku. Směs osolíme, opepříme, přidáme dobromysl a dusíme dokud není maso měkké. Můžeme přidat také trochu červeného vína.
- 3. Nakonec ozdobíme čerstvou nebo sušenou bazalkou a můžeme podávat například k těstovinám.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
1 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
Zatím žádné komentáře.