Rizoto s dýní a cuketou

Tento recept Vás provede přípravou na opravdu skvělé krémové rizoto se zeleninou – dýní, cuketou a červenou paprikou. Kokosové mléko dodává tomuto receptu decentní sladkost, kterou krásně doplňuje jemná chuť zázvoru (v tomto receptu je i jinak výrazná chuť zázvoru opravdu jemná). Pokud nechcete utrácet za kokosové mléko (seženete jej v supermarketech v oddělení s orientálními potravinami), použijte smetanu na vaření. Ideální je použít kuřecí vývar (část z něj můžeme nahradit bílým vínem), u vegetariánské varianty použijte vývar zeleninový. Dýni použijte nejlépe máslovou, ale můžete použít i jakoukoli jinou.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Cibuli nakrájíme na jemno a na másle osmažíme dozlatova. Jakmile je cibule skoro hotová, přidáme najemno nastrouhaný zázvor, chviličku osmažíme (tak 3 minutky) a přidáme rýži. Rýži rovnoměrně promícháme se směsí cibule a zázvoru a po dalších 3 minutách restování přilijeme vývar.
  • 2. Rýži vaříme do měkka (asi 20 minut), jakmile se vývar vyvaří přidáme vždy trochu vody, ale jen tak, aby byla rýže ponořená. Těsně předtím než je rýže uvařená (když je měkká, ale střed je ještě tvrdý), přidáme kokosové mléko a necháme rýži dovařit.
  • 3. Mezitím co se nám rýže vaří, omyjeme a očistíme si dýni, cuketu i papriky a nakrájíme je na stejné kousky o velikosti asi 1x1 cm. Zeleninu restujeme na oleji do změknutí, tedy asi 10 minut. Jakmile se rýže uvaří, osolíme ji, opepříme, přidáme muškátový oříšek a přimícháme zeleninu. Servírujeme posypané zelenou petrželkou.