Rizoto s houbami je výborné, ale s liškami dostane ještě větší grády. Do receptu můžeme použít buď čerstvé houby nebo houby sušené. Pokud nemáme rádi navinulé chutě, můžeme bilé víno nahradit vývarem.

Rizoto s liškami
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 3
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 50g másla
- 1 střední cibule (asi 100g)
- 250g kulatozrnné rýže nejlépe Arborio (1 hrnek)
- 300ml bílého vína
- 0,5 až 1l zeleninového nebo hovězího vývaru
- 80g čerstvých lišek (asi 15g sušených)
- 1 červená paprika (asi 200g)
- 100g cukety (nemusí být)
- petrželka na podávání
Instrukce
- 1. Pokud použijeme sušené lišky, namočíme je asi na půlhodinu do vody a potom je trochu povaříme.
- 2. Cibulku nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle dozlatova.
- 3. Jakmile je cibulka orestovaná, přidáme k ní rýži a krátce zarestujeme.
- 4. Do zarestované rýže přilijeme bílé víno. Jakmile se tekutina odvaří, přidáme vývar, ale vždy jen tolik, aby rýže byla sotva ponořená. Vždy přidáme trochu vývaru, jakmile se tekutina odpaří, teprve přidáme další trochu vývaru.
- 5. Mezitím si na trošce másla orestujeme lišky a papriku nakrájenou na větší kostičky.
- 6. Jakmile je rýže uvařená, smícháme ji s liškami a paprikou, ozdobíme petrželkou a můžeme podávat.
Instrukce
- 1. Pokud použijeme sušené lišky, namočíme je asi na půlhodinu do vody a potom je trochu povaříme.
- 2. Cibulku nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle dozlatova.
- 3. Jakmile je cibulka orestovaná, přidáme k ní rýži a krátce zarestujeme.
- 4. Do zarestované rýže přilijeme bílé víno. Jakmile se tekutina odvaří, přidáme vývar, ale vždy jen tolik, aby rýže byla sotva ponořená. Vždy přidáme trochu vývaru, jakmile se tekutina odpaří, teprve přidáme další trochu vývaru.
- 5. Mezitím si na trošce másla orestujeme lišky a papriku nakrájenou na větší kostičky.
- 6. Jakmile je rýže uvařená, smícháme ji s liškami a paprikou, ozdobíme petrželkou a můžeme podávat.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
1 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
Zatím žádné komentáře.