Recept na rizoto s liškami.

Rizoto s liškami

Rizoto s houbami je výborné, ale s liškami dostane ještě větší grády. Do receptu můžeme použít buď čerstvé houby nebo houby sušené. Pokud nemáme rádi navinulé chutě, můžeme bilé víno nahradit vývarem.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Pokud použijeme sušené lišky, namočíme je asi na půlhodinu do vody a potom je trochu povaříme.
  • 2. Cibulku nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle dozlatova.
  • 3. Jakmile je cibulka orestovaná, přidáme k ní rýži a krátce zarestujeme.
  • 4. Do zarestované rýže přilijeme bílé víno. Jakmile se tekutina odvaří, přidáme vývar, ale vždy jen tolik, aby rýže byla sotva ponořená. Vždy přidáme trochu vývaru, jakmile se tekutina odpaří, teprve přidáme další trochu vývaru.
  • 5. Mezitím si na trošce másla orestujeme lišky a papriku nakrájenou na větší kostičky.
  • 6. Jakmile je rýže uvařená, smícháme ji s liškami a paprikou, ozdobíme petrželkou a můžeme podávat.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...