Rýžový quiche s řepou

Korpus koláče quiche (čteme „kiš“) bývá většinou z křehkého těsta. V tomto receptu ale využijeme na korpus kulatozrnnou rýži, která sama o sobě drží hezky pohromadě. Rýže je zdravější než těsto a navíc je přirozeně bezlepková, proto je recept vhodný i pro ty, co musí dodržovat bezlepkovou dietu. Tento recept nadchne každého, kdo má rád chuť červené řepy. Kdo nemá rád červenou řepu, může ji nahradit jinou zeleninou.

Hodnocení receptu

  • (4 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Rýži uvaříme a necháme trochu vychladnout. Poté do ní přimícháme na jemno nastrouhaný parmezán a vejce a dobře promícháme. Formu na koláč vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou (u bezlepkové varianty použijte např. kukuřičnou). Těsto přeneseme do formy a vytvarujeme korpus s dostatečně vysokými okraji.
  • 2. Korpus bez náplně předpečeme v troubě na 175°C asi 20 minut.
  • 3. Mezitím si očistíme zeleninu a na hrubo ji nastrouháme. K zelenině přidáme smetanu, na jemno nastrouhaný sýr, okořeníme muškátovým oříškem a posle chuti osolíme.
  • 4. Připravenou náplň vlijeme do předpečeného korpusu na pečeme v troubě dokud náplň nezpevní. Koláč podáváme ještě teplý