Korpus koláče quiche (čteme „kiš“) bývá většinou z křehkého těsta. V tomto receptu ale využijeme na korpus kulatozrnnou rýži, která sama o sobě drží hezky pohromadě. Rýže je zdravější než těsto a navíc je přirozeně bezlepková, proto je recept vhodný i pro ty, co musí dodržovat bezlepkovou dietu. Tento recept nadchne každého, kdo má rád chuť červené řepy. Kdo nemá rád červenou řepu, může ji nahradit jinou zeleninou.

Rýžový quiche s řepou
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- koláč 24cm
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (4 /5)
- (1 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 150g kulatorznné rýže
- 20g strouhaného parmezánu
- 1 vejce
- 50g řepy
- 140g mrkve
- 100ml smetany
- 150g Goudy
- muškátový oříšek
- sůl
Instrukce
- 1. Rýži uvaříme a necháme trochu vychladnout. Poté do ní přimícháme na jemno nastrouhaný parmezán a vejce a dobře promícháme. Formu na koláč vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou (u bezlepkové varianty použijte např. kukuřičnou). Těsto přeneseme do formy a vytvarujeme korpus s dostatečně vysokými okraji.
- 2. Korpus bez náplně předpečeme v troubě na 175°C asi 20 minut.
- 3. Mezitím si očistíme zeleninu a na hrubo ji nastrouháme. K zelenině přidáme smetanu, na jemno nastrouhaný sýr, okořeníme muškátovým oříškem a posle chuti osolíme.
- 4. Připravenou náplň vlijeme do předpečeného korpusu na pečeme v troubě dokud náplň nezpevní. Koláč podáváme ještě teplý
- Celková doba přípravy: 75 minut
- Chod: chuťovka, oběd, svačina, večeře
- Kategorie receptu: Bezmasá jídla
- Ingredience: červená řepa, rýže
Instrukce
- 1. Rýži uvaříme a necháme trochu vychladnout. Poté do ní přimícháme na jemno nastrouhaný parmezán a vejce a dobře promícháme. Formu na koláč vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou (u bezlepkové varianty použijte např. kukuřičnou). Těsto přeneseme do formy a vytvarujeme korpus s dostatečně vysokými okraji.
- 2. Korpus bez náplně předpečeme v troubě na 175°C asi 20 minut.
- 3. Mezitím si očistíme zeleninu a na hrubo ji nastrouháme. K zelenině přidáme smetanu, na jemno nastrouhaný sýr, okořeníme muškátovým oříškem a posle chuti osolíme.
- 4. Připravenou náplň vlijeme do předpečeného korpusu na pečeme v troubě dokud náplň nezpevní. Koláč podáváme ještě teplý
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
1 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(4 / 5)
Zatím žádné komentáře.