Recept na výborný salát z naklíčených mungo fazolí.

Salát z naklíčených fazolí mungo

Recept na delikátní vitamínovou bombu. Tento salát se hodí pro jakékoli roční období, protože fazole mungo se dají nakličovat kdykoli (trvá to 3-5 dnů). Naklíčené fazolky mungo obsahují veliké množství vitamínů a minerálů a není nutné je tepelně upravovat, takže se přímo hodí do salátů. Zkuste je!

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Sušená rajčata opláchneme a necháme je chvilku změknout ve vodě. Potom je nakrájíme na drobné kousky.
  • 2. Mungo fazole opláchneme, necháme okapat a vložíme do mísy. Cibuli nakrájíme na proužky, papriku na kostičky a přidáme do mísy k mungo fazolím. Potom přidáme připravená rajčata, nakrájenou jarní cibulku a nahrubo pokrájenou petržel. Vše opatrně promísíme.
  • 3. Olivový olej smícháme s hořčicí, opepříme a vidličkou dobře promícháme (nemusí se promíchat úplně dohladka). Vzniklou zálivkou zalijeme salát, opatrně promícháme a můžeme podávat. Salát nejlépe chutná s čerstvou opečenou bagetkou.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...