Sladké pohankové knedlíky (přir. bezlepkové)

V tomto receptu jsem nahradila klasickou bílou mouku moukou pohankovou, takže výsledné knedlíky jsou zdravější a navíc jsou přirozeně bezlepkové. Kdo se pohanky nebojí, může použít celozrnnou pohankovou mouku, chuť je výborná, jenom musíme počítat s tím, že výsledné knedlíky budou mít tmavší barvu (jako na obrázku), což někomu nemusí vyhovovat.  Tyto sladké tvarohové knedlíky jsou moc dobré s jahodami, meruňkami, ale i se švestkami nebo s jablky. Volba ovoce záleží na nás a hlavně na sezónní nabídce ovoce. Recept obsahuje poměrně málo cukru, protože knedlíky se ještě posypávají mákem (nebo strouhankou) smíchaným s cukrem (kdo má raději sladší těsto, může si do něj trochu cukru přidat).

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Tvaroh, cukr a mouku zpracujeme do vláčného těsta (pokud je moc lepivé přidáme ještě trochu mouky).
  • 2. Z těsta odebíráme menší kousky, které zploštíme a zabalíme do nich vybrané ovoce. Takto nachystané knedlíky vaříme v mírně osolené vřící vodě dokud nevyplavou.
  • 3. Hotové knedlíky posypeme mletým mákem s cukrem, strouhaným perníkem nebo opraženou strouhankou, polijeme máslem a můžeme servírovat.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...