Tento jednoduchý a rychlý recept na slaný pórkový koláč pochází původně z Řecka. Ač nejsem zrovna milovníkem pórku, tak se musím přiznat, že toto zpracování pórku mi chutná opravdu hodně. Recept obsahuje i výbornou bezlepkovou variantu (je použito tak málo mouky, že rozdíl v chuti mezi oběma variantami není vůbec postřehnutelný). Koláč můžeme jíst teplý nebo studený a to buď samostatně nebo k němu připravit lehký zeleninový salát.

Slaný pórkový koláč (vč. bezlepkové varianty)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 3
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (3.3 /5)
- (3 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 0,5 kg pórku
- olej na smažení
- 5 vajec
- 100ml mléka nabo smetany
- 80g polohrubé mouky (u bezlepkové varianty použijte polohrubou rýžovou)
- 200g Nivy
- sůl
- pepř
Instrukce
- 1. Pórek nakrájíme nahrubo a na oleji jej asi 10 minut podusíme, aby nám hezky změkl.
- 2. Mezitím si vyklepneme vejce a celá je šlehačem dobře prošleháme do téměř tuhé pěny.
- 3. K vejcím přidáme nahrubo nastrouhanou Nivu, mléko, mouku a směs osolíme a opepříme. Solíme opatrně, protože Niva je slaná dost. Nakonec vmícháme dušený pórek a směs dobře promícháme.
- 4. Těsto vlijeme do vymazané a polohrubou moukou vysypané formy (u bezlepkové varianty použijte k vysypání polohrubou rýžovou mouku). Koláč vložíme do trouby a na 175°C pečeme asi 30 minut (propečenost zkoušíme špejlí).
Instrukce
- 1. Pórek nakrájíme nahrubo a na oleji jej asi 10 minut podusíme, aby nám hezky změkl.
- 2. Mezitím si vyklepneme vejce a celá je šlehačem dobře prošleháme do téměř tuhé pěny.
- 3. K vejcím přidáme nahrubo nastrouhanou Nivu, mléko, mouku a směs osolíme a opepříme. Solíme opatrně, protože Niva je slaná dost. Nakonec vmícháme dušený pórek a směs dobře promícháme.
- 4. Těsto vlijeme do vymazané a polohrubou moukou vysypané formy (u bezlepkové varianty použijte k vysypání polohrubou rýžovou mouku). Koláč vložíme do trouby a na 175°C pečeme asi 30 minut (propečenost zkoušíme špejlí).
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
3 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(3.3 / 5)
Zatím žádné komentáře.