Ideální podzimním nebo zimním receptem je výborný slaný štrůdl s náplní z kysaného zelí a uzeného masa. Kysané zelí se s uzeným masem krásně chuťově doplňuje a výborně se hodí k tvarohovému těstu. Recept je jednoduchý na přípravu a s těstem se velmi dobře pracuje. Bezlepková varianta krásně drží pohromadě a je přímo vynikající. Z uvedeného množství surovin uděláme dva veliké štrůdly.

Slaný štrůdl z tvarohového těsta (vč. bezlepkové varianty)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 2 štrůdly
- Obtížnost střední
Hodnocení receptu
- (2.5 /5)
- (2 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 250g hladké mouky + asi 170g navíc (u bezlepkové varianty použijte Schär Mix B)
- 250g polotučného tvarohu (může být z vaničky)
- 250g Hery
- špetka soli
- 500g kysaného zelí
- 250g uzeného masa
Instrukce
- 1. Do mísy navážíme první část mouky, přidáme tvaroh, na kousky nakrájený měkký tuk a za současného přidávání druhé části mouky zpracujeme hladké nelepivé těsto dokud nedocílíme konzistence dobře propracované plastelíny (část mouky nám může zbýt). Těsto můžeme nechat chvilku odpočinout, ale není to potřeba.
- 2. Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl vyválíme na tenkou placku o tloušťce asi 5mm. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu, překrájíme jej na menší kousky a poklademe jej na připravenou rozválenou placku. Na zelí poklademe nakrájené nebo nastrouhané kousky uzeného masa a závin stočíme. Před pečením závin potřeme vlažnou vodou a pečeme jej v troubě na 175°C asi 35 minut dokud nám krásně nezezlátne.
- 3. Po vyndání z trouby necháme závin vychladnout, poté jej nakrájíme na kousky a můžeme servírovat.
- Celková doba přípravy: 45 minut
- Chod: chuťovka, svačina, večeře
- Kategorie receptu: Slané pečivo
- Ingredience: Schär Mix B, tvaroh, zelí
Instrukce
- 1. Do mísy navážíme první část mouky, přidáme tvaroh, na kousky nakrájený měkký tuk a za současného přidávání druhé části mouky zpracujeme hladké nelepivé těsto dokud nedocílíme konzistence dobře propracované plastelíny (část mouky nám může zbýt). Těsto můžeme nechat chvilku odpočinout, ale není to potřeba.
- 2. Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl vyválíme na tenkou placku o tloušťce asi 5mm. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu, překrájíme jej na menší kousky a poklademe jej na připravenou rozválenou placku. Na zelí poklademe nakrájené nebo nastrouhané kousky uzeného masa a závin stočíme. Před pečením závin potřeme vlažnou vodou a pečeme jej v troubě na 175°C asi 35 minut dokud nám krásně nezezlátne.
- 3. Po vyndání z trouby necháme závin vychladnout, poté jej nakrájíme na kousky a můžeme servírovat.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
2 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(2.5 / 5)
Zatím žádné komentáře.