Slaný štrůdl z tvarohového těsta (vč. bezlepkové varianty)

Ideální podzimním nebo zimním receptem je výborný slaný štrůdl s náplní z kysaného zelí a uzeného masa. Kysané zelí se s uzeným masem krásně chuťově doplňuje a výborně se hodí k tvarohovému těstu. Recept je jednoduchý na přípravu a s těstem se velmi dobře pracuje. Bezlepková varianta krásně drží pohromadě a je přímo vynikající. Z uvedeného množství surovin uděláme dva veliké štrůdly.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Do mísy navážíme první část mouky, přidáme tvaroh, na kousky nakrájený měkký tuk a za současného přidávání druhé části mouky zpracujeme hladké nelepivé těsto dokud nedocílíme konzistence dobře propracované plastelíny (část mouky nám může zbýt). Těsto můžeme nechat chvilku odpočinout, ale není to potřeba.
  • 2. Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl vyválíme na tenkou placku o tloušťce asi 5mm. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu, překrájíme jej na menší kousky a poklademe jej na připravenou rozválenou placku. Na zelí poklademe nakrájené nebo nastrouhané kousky uzeného masa a závin stočíme. Před pečením závin potřeme vlažnou vodou a pečeme jej v troubě na 175°C asi 35 minut dokud nám krásně nezezlátne.
  • 3. Po vyndání z trouby necháme závin vychladnout, poté jej nakrájíme na kousky a můžeme servírovat.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...