Špagetová dýně s boloňskou omáčkou

Špagetová dýně se k boloňské omáčce chuťové výborně hodí. Příprava obojího je relativně snadná a rychlá (nejvíce času trvá dušení omáčky a pečení dýně, u čehož ale člověk nemusí neustále být). Navíc je to vhodné jídlo i pro bezlepkovou dietu. Dýně obsahuje vysoký obsah vlákniny a to je velmi zdravé. Navíc touto formou dostanete trochu zeleniny i do zapřisáhlých masožravců 🙂

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Špagetovou dýni omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Obě půlky zabalíme do alobalu, dáme do trouby na 180°C a pečeme asi 40 minut (propečenost můžeme zkusit špičkou nože - měl by lehce projít dýní).
  • 2. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji dosklovata. Poté přidáme mleté maso, přikryjeme poklicí a počkáme až se vydusí šťáva.
  • 3. Do základu přidáme najemno nastrouhanou mrkev a nakrájený stonek celeru, vše krátce zarestujeme a přidáme pokrájená rajčata se šťávou a celý stroužek česneku. Směs osolíme, opepříme, přidáme koření a dusíme dokud není maso měkké. Můžeme přidat také trochu červeného vína.
  • 4. Upečenou dýni necháme trochu vychladnout, poté vezmeme vidličku a z obou půlek vyškrábeme dužninu, která se nám rozpadá na tenké nudličky.
  • 5. Nakonec smícháme dýni s omáčkou, ozdobíme čerstvou petřželkou a podáváme.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...