Taštičky se zelím (vč. bezlepkové varianty)

Tyto pečené taštičky se zelím mají naprosto skvělou chuť. Jemně nasládlé těsto krásně kontrastuje s nakyslou chutí náplně. S těstem se navíc moc krásně pracuje (i s bezlepkovým). Jedná se o ideální jídlo jak na oběd nebo na večeři, tak na svačinu. Z uvedeného množství surovin upečete 8 velkých taštiček, což jsou asi 4 porce. Až je ochutnáte, určitě je budete chtít upéct někdy znovu.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Ve vodě rozpustíme tuk a necháme vychladnout, aby směs vyla vlažná. Potom přidáme cukr a rozdrobené kvasnice a necháme vzejít kvásek.
  • 2. Mezitím si připravíme náplň. Cibulku nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji, poté přidáme maso a dusíme asi 10 minut. Nakonec přidáme nakrájené kysané zelí a prohřejeme.
  • 3. Do kvásku přisypeme mouku smíchanou se solí a ručně vypracujeme vláčné, nelepivé těsto. Těsto rozválíme na tloušťku asi 5mm, vykrajujeme kolečka, která plníme připravenou náplní (okraj můžeme ozdobně překládat). Připravené taštičky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme asi 20 minut při teplotě 175˚C dokud nezezlátnou.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...