Tiramisu (s bezlepkovou variantou)

Tiramisu je tradiční recept na vynikající Italský dezert, který mám od své kamarádky, která do Itálie provdala dceru. Nejlepší je ho připravovat přímo z mascarpone, které jednoduše seženete v supermarketu. Mascarpone můžete nahradit pomazánkovým máslem, já to ale příliš nedoporučuji a raději si jednou za čas dopřeji luxus a mascarpone si koupím i když je trochu dražší. Tento recept není příliš sladký, což je správně. Na bezlepkovou variantu si můžete jednoduše upéct vlastní piškoty podle našeho receptu na Domácí bezlepkové piškotykteré vás mimo jiné vyjdou levněji než ty kupované. Pouze nenastříkáte na plech piškoty kulaté, ale nastříkáte podlouhlé tyčinky.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (2 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Bílky našleháme s troškou cukru. Žloutky utřeme se zbylým cukrem.
  • 2. Do žloutkové směsi zašleháme po troškách mascarpone, poté vmícháme tuhý sníh z bílků.
  • 3. Formu vyložíme piškoty, piškoty zakápneme kávou a potřeme částí krému. Na krém naskládáme další piškoty, opět zakápneme krémem, případně trochou alkoholu. Poslední vrstva je krém, který lehce poprášíme kakaem.
  • 4. Takto připravený dezert necháme v ledničce ztuhnout alespoň 2 hodiny a můžeme podávat.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...