Tento recept pochází z naší rodiny a je to recept na nejjednodušší fazolovou polévku jakou znám. Jedná se o jednoduché, tradiční a dobré jídlo.

Tradiční fazolová polévka
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 4 porce
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 200g fazolí
- 120g slaniny nebo uzeného masa
- 2 lžíce mouky
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- sůl
Instrukce
- 1. Fazole necháme přes noc nabobtnat ve vodě, druhý den je uvaříme do měkka, což trvá asi 40 minut. Mezitím si osmažíme slaninu, kterou dáme stranou a vyškvařený slaninový tuk použijeme na přípravu světlé jíšky – přidáme do něj mouku a necháme asi tři minuty prosmažit (ale pozor, nesmí nám zhnědnout).
- 2. Asi po 35 minutách vaření fazolí, odebereme trochu vývaru, rozmícháme v jíšce, směs přidáme do polévky, dobře rozmícháme a vaříme zbylých 15 minut, než fazole změknou. Pokud je polévka moc hustá, můžeme ji zředit. Nakonec polévku ochutíme majoránkou, posypeme odloženou slaninou a můžeme servírovat.
Instrukce
- 1. Fazole necháme přes noc nabobtnat ve vodě, druhý den je uvaříme do měkka, což trvá asi 40 minut. Mezitím si osmažíme slaninu, kterou dáme stranou a vyškvařený slaninový tuk použijeme na přípravu světlé jíšky – přidáme do něj mouku a necháme asi tři minuty prosmažit (ale pozor, nesmí nám zhnědnout).
- 2. Asi po 35 minutách vaření fazolí, odebereme trochu vývaru, rozmícháme v jíšce, směs přidáme do polévky, dobře rozmícháme a vaříme zbylých 15 minut, než fazole změknou. Pokud je polévka moc hustá, můžeme ji zředit. Nakonec polévku ochutíme majoránkou, posypeme odloženou slaninou a můžeme servírovat.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
2 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
Zatím žádné komentáře.