Tradiční fazolová polévka

Tento recept pochází z naší rodiny a je to recept na nejjednodušší fazolovou polévku jakou znám. Jedná se o jednoduché, tradiční a dobré jídlo.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (2 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Fazole necháme přes noc nabobtnat ve vodě, druhý den je uvaříme do měkka, což trvá asi 40 minut. Mezitím si osmažíme slaninu, kterou dáme stranou a vyškvařený slaninový tuk použijeme na přípravu světlé jíšky – přidáme do něj mouku a necháme asi tři minuty prosmažit (ale pozor, nesmí nám zhnědnout).
  • 2. Asi po 35 minutách vaření fazolí, odebereme trochu vývaru, rozmícháme v jíšce, směs přidáme do polévky, dobře rozmícháme a vaříme zbylých 15 minut, než fazole změknou. Pokud je polévka moc hustá, můžeme ji zředit. Nakonec polévku ochutíme majoránkou, posypeme odloženou slaninou a můžeme servírovat.