Třené banánky (vč. bezlepkové var.)

Třené banánky jsou výborné ke snídani ať už plněné nebo jen tak. Hodí se také výborně jako vánoční cukroví nebo třeba ke kávě. K jejich výrobě potřebujeme nejlépe látkový cukrářský sáček, protože ten igelitový by mohl prasknout, těsto je celkem tuhé. Bezlepková varianta je výborná, úplně se rozpouští na jazyku a přitom se nedrobí.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (2 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Mouku, kypřící prášek, cukr a pudinky dobře smícháme, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto.
  • 2. Směs naplníme do cukrářského sáčku (nejlépe látkového, igelitový by mohl prasknout) s ozdobnou špičkou a na plech pokrytý pečícím papírem stříkáme esíčka nebo tyčinky.
  • 3. Banánky pečeme ve vyhřáté troubě (asi na 150°C) dorůžova.
  • 4. Hotové vychladlé banánky můžeme slepovat marmeládou a máčet jedním koncem do čokolády nebo do libovolné polevy (nebo je máčet nenamazené).

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...