Třené banánky jsou výborné ke snídani ať už plněné nebo jen tak. Hodí se také výborně jako vánoční cukroví nebo třeba ke kávě. K jejich výrobě potřebujeme nejlépe látkový cukrářský sáček, protože ten igelitový by mohl prasknout, těsto je celkem tuhé. Bezlepková varianta je výborná, úplně se rozpouští na jazyku a přitom se nedrobí.

Třené banánky (vč. bezlepkové var.)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Počet porcí
- 3 plechy
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 250 g hladké mouky (u bezlepkové varianty použijte 200 g Jizerky a 50 g pohankové mouky)
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 120 g práškového cukru
- 2 vanilkové pudinky (80 g)
- 120 g Hery
- 60 g másla
- 2 vejce
- marmeláda
- čokoláda nebo jakákoli poleva
Instrukce
- 1. Mouku, kypřící prášek, cukr a pudinky dobře smícháme, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto.
- 2. Směs naplníme do cukrářského sáčku (nejlépe látkového, igelitový by mohl prasknout) s ozdobnou špičkou a na plech pokrytý pečícím papírem stříkáme esíčka nebo tyčinky.
- 3. Banánky pečeme ve vyhřáté troubě (asi na 150°C) dorůžova.
- 4. Hotové vychladlé banánky můžeme slepovat marmeládou a máčet jedním koncem do čokolády nebo do libovolné polevy (nebo je máčet nenamazené).
- Počet porcí: 3 plechy
- Chod: chuťovka, drobné cukroví
- Kategorie receptu: Muffiny, sušenky a drobné cukroví
- Ingredience: mouka Jizerka, pohanková mouka
Instrukce
- 1. Mouku, kypřící prášek, cukr a pudinky dobře smícháme, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto.
- 2. Směs naplníme do cukrářského sáčku (nejlépe látkového, igelitový by mohl prasknout) s ozdobnou špičkou a na plech pokrytý pečícím papírem stříkáme esíčka nebo tyčinky.
- 3. Banánky pečeme ve vyhřáté troubě (asi na 150°C) dorůžova.
- 4. Hotové vychladlé banánky můžeme slepovat marmeládou a máčet jedním koncem do čokolády nebo do libovolné polevy (nebo je máčet nenamazené).
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
2 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
Zatím žádné komentáře.