Tvarohové ovocné knedlíky (vč. bezlepkové varianty)

Tvarohové knedlíky jsou symbolem léta. Vždycky už se brzy na jaře těším, až dozrají jahody, meruňky a nakonec i borůvky a já si budu moci do sytosti užívat různých ovocných knedlíků. No a od té doby co nemůžu jíst lepek, tak jsem pšeničnou mouku nahradila rýžovou, a tak vznikl tento recept. Jedinou nevýhodou je to, že s těstem se poněkud hůře pracuje, takže ovoce klasicky nebalím, ale spíš je připlácnu mezi dvě placičky těsta a teprve pak to celé zakoulím do koule.

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Suroviny na těsto zpracujeme ve vláčné těsto. Těsto si rozdělíme na kousky stejné velikosti, z každého kousku uděláme placičku, na ni položíme ovoce a přiklopíme další placičkou. Poté knedlík vyválíme v dlani do koule.
  • 2. Vytvarované knedlíky vkládáme do vroucí, osolené vody a vaříme dokud knedlíky nevyplavou, poté vaříme ještě tři minuty.
  • 3. Knedlíky podáváme s mákem nebo osmaženou strouhankou smíchanou s cukrem a polité rozpuštěným máslem.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...