Vepřové výpečky jsou tradiční český pokrm. A ta vůně, která se line po celém domě, když je pečeme, všem se pak sbíhají sliny! Ideální je doplnit je bramborovými knedlíky nebo bramborami a dušeným zelím. Výborně se k nim hodí také naše Dušené kapustové zelí.

Vepřové výpečky
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 4 porce
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 2 velké cibule (asi 300g)
- 2 stroužky česneku
- 1kg vepřové plece
- 0,5kg vepřového boku bez kosti
- sůl
- kmín
- pepř
Instrukce
- 1. Cibuli nakrájíme na kostičky (nemusí být vůbec drobné), které vložíme do pekáče. Stroužky česneku si oloupeme, nakrájíme na plátky a přisypeme k cibuli.
- 2. Ona druhy masa nakrájíme větší kousky a přidáme k cibuli s česnekem, osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a pečeme v troubě na 220˚C asi 40 minut. Poté sundáme pokličku a pečeme do změknutí masa další hodinu.
- 3. Výpečky podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem a se zelím. Výborné jsou také s dušeným kapustovým zelím.
- Celková doba přípravy: 130 minut
- Chod: oběd, večeře
- Kategorie receptu: Masová jídla
- Ingredience: brambory
Instrukce
- 1. Cibuli nakrájíme na kostičky (nemusí být vůbec drobné), které vložíme do pekáče. Stroužky česneku si oloupeme, nakrájíme na plátky a přisypeme k cibuli.
- 2. Ona druhy masa nakrájíme větší kousky a přidáme k cibuli s česnekem, osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a pečeme v troubě na 220˚C asi 40 minut. Poté sundáme pokličku a pečeme do změknutí masa další hodinu.
- 3. Výpečky podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem a se zelím. Výborné jsou také s dušeným kapustovým zelím.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
0 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
Zatím žádné komentáře.