Vepřové výpečky

Vepřové výpečky jsou tradiční český pokrm. A ta vůně, která se line po celém domě, když je pečeme, všem se pak sbíhají sliny! Ideální je doplnit je bramborovými knedlíky nebo bramborami a dušeným zelím. Výborně se k nim hodí také naše Dušené kapustové zelí.

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Cibuli nakrájíme na kostičky (nemusí být vůbec drobné), které vložíme do pekáče. Stroužky česneku si oloupeme, nakrájíme na plátky a přisypeme k cibuli.
  • 2. Ona druhy masa nakrájíme větší kousky a přidáme k cibuli s česnekem, osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a pečeme v troubě na 220˚C asi 40 minut. Poté sundáme pokličku a pečeme do změknutí masa další hodinu.
  • 3. Výpečky podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem a se zelím. Výborné jsou také s dušeným kapustovým zelím.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...