Zapečené žampiony

Zapečené žampiony můžeme připravovat na velké množství způsobů. V létě se jako náplň přímo nabízí různé typy zeleniny, například cukety a papriky, které jsme v tomto receptu doplnili Nivou, která jejich chuť krásně doplní. Toto jídlo je ideální jako hlavní chod, jako předkrm i jako chuťovka.

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Žampionům opatrně vylomíme nožičku a klobouček oloupeme. Nožičky žampionů, očištěnou a omytou cuketu a papriku nakrájíme na kostičky a asi 5 minut restujeme na pánvi.
  • 2. Orestovanou zeleninu smícháme s nahrubo nastrouhanou Nivou (trochu si necháme na ozdobení), směsí naplníme žampiony a na povrchu posypeme zbytkem Nivy. V případě potřeby můžeme dosolit.
  • 3. Takto připravené žampiony pečeme v troubě na 180˚C asi 35 minut. Ke konci pečení můžeme žampiony trochu pogrilovat pod grilem, aby sýr zezlátl.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...