Recept na lehce pikantní křehké zázvorové sušenky obalené v krystalovém cukru, který při každém kousnutí krásně křupe mezi zuby. Tyto sušenky chutnají jemně po zázvoru, který je chuťově podpořen hřebíčkem a špetkou bílého pepře (nejlepší je obojí čerstvě namleté nebo podrcené v hmoždíři). Sušenky je lepší nechat pár dní rozležet, pak se chutě nádherně prolnou.

Zázvorové sušenky (vč. bezlepkové varianty)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 48 ks
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (3.3 /5)
- (3 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 150g hladké mouky + 50g navíc (u bezlepkové varianty použijte Schär Mix B)
- 70g hnědého cukru + navíc na obalování
- 90g másla
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- špetka bílého pepře
Instrukce
- 1. Mouku promíchanou s práškem do pečiva dáme do mísy, přidáme cukr, změklé máslo, všechny druhy koření a za přisypávání zbylé mouky zpracujeme hladké nelepivé těsto, které musí být pěkně vláčné (takže nám může část mouky zbýt). Těsto necháme 30 minut odležet v lednici, není to ale nezbytně nutné.
- 2. Z těsta vyválíme hada, kterého nařežeme na stejné kousky. Kousky bereme po jednom do ruky, zformujeme kuličku, kterou zploštíme, placičku obalíme v cukru a umístíme ji na plech pokrytý pečícím papírem (ponecháváme dostatek místa). Uvedené množství těsta se vejde asi na 2 plechy.
- 3. Sušenky pečeme v troubě na 190°C asi 10 minut dokud lehce nezhnědnou. Ideální je nechat je alespoň tři dny odležet, aby se chutě pěkně propojily (ale jsou tak dobré, že se to stejně skoro nikdy nepovede).
- Celková doba přípravy: 20 minut
- Chod: chuťovka, drobné cukroví, svačina
- Kategorie receptu: Muffiny, sušenky a drobné cukroví
- Ingredience: Schär Mix B, zázvor
Instrukce
- 1. Mouku promíchanou s práškem do pečiva dáme do mísy, přidáme cukr, změklé máslo, všechny druhy koření a za přisypávání zbylé mouky zpracujeme hladké nelepivé těsto, které musí být pěkně vláčné (takže nám může část mouky zbýt). Těsto necháme 30 minut odležet v lednici, není to ale nezbytně nutné.
- 2. Z těsta vyválíme hada, kterého nařežeme na stejné kousky. Kousky bereme po jednom do ruky, zformujeme kuličku, kterou zploštíme, placičku obalíme v cukru a umístíme ji na plech pokrytý pečícím papírem (ponecháváme dostatek místa). Uvedené množství těsta se vejde asi na 2 plechy.
- 3. Sušenky pečeme v troubě na 190°C asi 10 minut dokud lehce nezhnědnou. Ideální je nechat je alespoň tři dny odležet, aby se chutě pěkně propojily (ale jsou tak dobré, že se to stejně skoro nikdy nepovede).
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
3 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(3.3 / 5)
Zatím žádné komentáře.