Zdravé domácí burgery (vč. bezlepkové varianty)

Recept na fantastické a syté domácí burgery. Doporučujeme upéct si také domácí housky, pak tento recept opravdu nemá chybu. Výsledná chuť opravdu stojí za to, je naprosto luxusní. Housky jsou měkoučké a krásně strukturované (což platí 100% i pro bezlepkovou variantu) se šťavnatým skvěle dochuceným masem… Recept housky najdete v našem receptu: Kynuté světlé housky s bezlepkovou variantou).

Hodnocení receptu

  • (3.7 /5)
  • (3 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Maso přendáme do mísy, cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do masa. Dále přidáme také vejce, mouku, hořčici, papriku, pepř a sůl. Navlhčíme si ruce, aby se nám na ně směs nelepila a uděláme z masa 3 placky ve velikosti housek. Placky dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě na 200˚C, trvá to asi 10 minut.
  • 2. Mezitím si vyndáme sýr z lednice, aby zteplal na pokojovou teplotu, omyjeme si salát a natrháme ho menší kousky. Místo majonézy použijeme zakysanou smetanu, pokud máme raději ostřejší chutě, ochutíme smetanu nastrouhaným česnekem.
  • 3. Housky rozkrojíme, na spodní díl položíme maso, na maso plátek sýra a trochu zakysané smetany. Nakonec vložíme salát a přiklopíme svrchní částí housky. Aby se burger lépe jedl, můžeme jej uprostřed propíchnout špejlí, aby se nám při jídle nerozpadal.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...