Recept na fantastické a syté domácí burgery. Doporučujeme upéct si také domácí housky, pak tento recept opravdu nemá chybu. Výsledná chuť opravdu stojí za to, je naprosto luxusní. Housky jsou měkoučké a krásně strukturované (což platí 100% i pro bezlepkovou variantu) se šťavnatým skvěle dochuceným masem… Recept housky najdete v našem receptu: Kynuté světlé housky s bezlepkovou variantou).

Zdravé domácí burgery (vč. bezlepkové varianty)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 3 burgery
- Obtížnost střední
Hodnocení receptu
- (0.9 /5)
- (12 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 3 housky na burgery (koupené nebo nejlépe podle našeho receptu)
- 250g mletého masa
- 1 střední cibule (asi 130g)
- 1 vejce
- 1 lžíce mouky (u bezlepkové varianty použijte Jizerku nebo Schar Mix B)
- 1 lžička Dijonské hořčice
- 1 lžíce mleté papriky
- sůl
- pepř
- 3 plátky sýra (např. uzený Krolewski)
- salát
- 2 lžíce zakysané smetany
- česnek (nemusí být)
Instrukce
- 1. Maso přendáme do mísy, cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do masa. Dále přidáme také vejce, mouku, hořčici, papriku, pepř a sůl. Navlhčíme si ruce, aby se nám na ně směs nelepila a uděláme z masa 3 placky ve velikosti housek. Placky dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě na 200˚C, trvá to asi 10 minut.
- 2. Mezitím si vyndáme sýr z lednice, aby zteplal na pokojovou teplotu, omyjeme si salát a natrháme ho menší kousky. Místo majonézy použijeme zakysanou smetanu, pokud máme raději ostřejší chutě, ochutíme smetanu nastrouhaným česnekem.
- 3. Housky rozkrojíme, na spodní díl položíme maso, na maso plátek sýra a trochu zakysané smetany. Nakonec vložíme salát a přiklopíme svrchní částí housky. Aby se burger lépe jedl, můžeme jej uprostřed propíchnout špejlí, aby se nám při jídle nerozpadal.
- Celková doba přípravy: 20 minut
- Chod: svačina, večeře
- Kategorie receptu: Masová jídla
- Ingredience: Schär Mix B
Instrukce
- 1. Maso přendáme do mísy, cibuli nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do masa. Dále přidáme také vejce, mouku, hořčici, papriku, pepř a sůl. Navlhčíme si ruce, aby se nám na ně směs nelepila a uděláme z masa 3 placky ve velikosti housek. Placky dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě na 200˚C, trvá to asi 10 minut.
- 2. Mezitím si vyndáme sýr z lednice, aby zteplal na pokojovou teplotu, omyjeme si salát a natrháme ho menší kousky. Místo majonézy použijeme zakysanou smetanu, pokud máme raději ostřejší chutě, ochutíme smetanu nastrouhaným česnekem.
- 3. Housky rozkrojíme, na spodní díl položíme maso, na maso plátek sýra a trochu zakysané smetany. Nakonec vložíme salát a přiklopíme svrchní částí housky. Aby se burger lépe jedl, můžeme jej uprostřed propíchnout špejlí, aby se nám při jídle nerozpadal.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
12 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(0.9 / 5)
Zatím žádné komentáře.