Zelené fazolky jsou výbornou a zdravou přílohou k masu. V tomto receptu jsou doplněné slaninou, na stole společně krásně vypadají a velmi dobře chutnají, jenom je potřeba, aby byly uvařené pouze na skus. Vařím je v páře (používám k tomu obyčejný pařák na knedlíky), aby v nich zůstalo co nejvíce vitamínů.

Zelené fazolky jako příloha
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 2 porce
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- hrst zelených fazolek (asi 250g)
- sůl
- 100g anglické slaniny
Instrukce
- 1. Fazolky dobře umyjeme a odkrojíme konce. V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme pařák na knedlíky a připravené fazolové lusky. Lusky vaříme asi 10 minut na skus, nesmějí být rozvařené (je potřeba je občas ochutnat). Uvařené fazolky propláchneme studenou vodou, aby dále neměkly a neztratily barvu.
- 2. Mezitím si nakrájíme anglickou slaninu a orestujeme ji na pánvi. Poté přidáme uvařené a zchlazené fazolky, osolíme a dobře je prohřejeme. Po prohřátí můžeme servírovat.
Instrukce
- 1. Fazolky dobře umyjeme a odkrojíme konce. V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme pařák na knedlíky a připravené fazolové lusky. Lusky vaříme asi 10 minut na skus, nesmějí být rozvařené (je potřeba je občas ochutnat). Uvařené fazolky propláchneme studenou vodou, aby dále neměkly a neztratily barvu.
- 2. Mezitím si nakrájíme anglickou slaninu a orestujeme ji na pánvi. Poté přidáme uvařené a zchlazené fazolky, osolíme a dobře je prohřejeme. Po prohřátí můžeme servírovat.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
1 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
Zatím žádné komentáře.