Zelené fazolky jako příloha

Zelené fazolky jsou výbornou a zdravou přílohou k masu. V tomto receptu jsou doplněné slaninou, na stole společně krásně vypadají a velmi dobře chutnají, jenom je potřeba, aby byly uvařené pouze na skus. Vařím je v páře (používám k tomu obyčejný pařák na knedlíky), aby v nich zůstalo co nejvíce vitamínů.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Fazolky dobře umyjeme a odkrojíme konce. V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme pařák na knedlíky a připravené fazolové lusky. Lusky vaříme asi 10 minut na skus, nesmějí být rozvařené (je potřeba je občas ochutnat). Uvařené fazolky propláchneme studenou vodou, aby dále neměkly a neztratily barvu.
  • 2. Mezitím si nakrájíme anglickou slaninu a orestujeme ji na pánvi. Poté přidáme uvařené a zchlazené fazolky, osolíme a dobře je prohřejeme. Po prohřátí můžeme servírovat.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...