Zelňáky jsou vynikající jemně nakyslý pokrm. Pokud máte rádi kyselé zelí, budete je milovat. Množství mouky záleží na množství šťávy v zelí, těsto by mělo být mírně lepivé. Zajímavě kořeněná klobása zelňáky krásně doplní, můžete použít také dobrý špek. Sůl není potřeba, protože zelí je samo o sobě slané dost.

Zelňáky (vč. bezlepkové var.)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
- Obtížnost střední
Hodnocení receptu
- (0.7 /5)
- (7 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 500 g kysaného zelí i se šťávou
- 2 menší brambory
- 150 g dobré klobásy
- asi 300 g hladké mouky (u bezlepkové varianty použijte Jizerku)
- trocha pepře
Instrukce
- 1. Kysané zelí dáme i se šťávou do mísy, přidáme najemno nastrouhané brambory, nakrájenou klobásu a pepř.
- 2. Jakmile máme vše promíchané začneme přidávat mouku. Mouku přidáváme do té doby než dostaneme kompaktní, ale stále ještě trochu lepivé těsto.
- 3. Z těsta tvarujeme placky a smažíme je dozlatova na rozpáleném oleji. Pokud nám nejde placky vytvarovat na tenko, můžeme je ještě na pánvi zploštit pomocí dvou polévkových lžic.
Instrukce
- 1. Kysané zelí dáme i se šťávou do mísy, přidáme najemno nastrouhané brambory, nakrájenou klobásu a pepř.
- 2. Jakmile máme vše promíchané začneme přidávat mouku. Mouku přidáváme do té doby než dostaneme kompaktní, ale stále ještě trochu lepivé těsto.
- 3. Z těsta tvarujeme placky a smažíme je dozlatova na rozpáleném oleji. Pokud nám nejde placky vytvarovat na tenko, můžeme je ještě na pánvi zploštit pomocí dvou polévkových lžic.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
7 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(0.7 / 5)
Zatím žádné komentáře.