Zelňáky (vč. bezlepkové var.)

Zelňáky jsou vynikající jemně nakyslý pokrm. Pokud máte rádi kyselé zelí, budete je milovat. Množství mouky záleží na množství šťávy v zelí, těsto by mělo být mírně lepivé. Zajímavě kořeněná klobása zelňáky krásně doplní, můžete použít také dobrý špek. Sůl není potřeba, protože zelí je samo o sobě slané dost.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Kysané zelí dáme i se šťávou do mísy, přidáme najemno nastrouhané brambory, nakrájenou klobásu a pepř.
  • 2. Jakmile máme vše promíchané začneme přidávat mouku. Mouku přidáváme do té doby než dostaneme kompaktní, ale stále ještě trochu lepivé těsto.
  • 3. Z těsta tvarujeme placky a smažíme je dozlatova na rozpáleném oleji. Pokud nám nejde placky vytvarovat na tenko, můžeme je ještě na pánvi zploštit pomocí dvou polévkových lžic.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...