Toto cukroví je opravdu velmi sladké, ale zato nádherně křehké 🙂 Navíc je to dobrý způsob jak využít žloutky, když nám zbydou z jiného receptu. Do žloutků vpodstatě zapracujeme tolik cukru, až nám vznikne nelepivé těsto, ze kterého vykrajujeme různé tvary. Jsou to vpodstatě takové tvarované rakvičky, takže se úžasně hodí zejména do šlehačkových pohárů (díky tomu, že můžeme vykrajovat různé tvary, můžeme poháry zdobit tématicky – vánoční s vánočními motivy, letní s motýlky a květinami apod.). Nenechte se zmást, na jeden žloutek, padne opravdu hodně cukru!

Žloutkové cukroví (bez mouky)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Počet porcí
- 2 plechy
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (2.5 /5)
- (4 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 2 žloutky (asi 40 g)
- cca 350 g moučkového cukru
Instrukce
- 1. Do žloutků zapracujeme tolik moučkového cukru, až nám vznikne hladké nelepivé těsto.
- 2. Těsto vyválíme na tloušťku asi 0,5 cm a vykrajujeme různé tvary, které pečeme při 160°C dokud pečivo nevyskočí (propečenost zkoušíme rozlomením).
- Počet porcí: 2 plechy
- Chod: drobné cukroví
- Kategorie receptu: Muffiny, sušenky a drobné cukroví
Instrukce
- 1. Do žloutků zapracujeme tolik moučkového cukru, až nám vznikne hladké nelepivé těsto.
- 2. Těsto vyválíme na tloušťku asi 0,5 cm a vykrajujeme různé tvary, které pečeme při 160°C dokud pečivo nevyskočí (propečenost zkoušíme rozlomením).
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
4 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(2.5 / 5)
Zatím žádné komentáře.