
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín je tradiční a velmi oblíbená chuťovka k pivu. Směs koření je vyvážená, nebojte se, že by byl jalovec příliš cítit, i když je ho tam vcelku hodně. Před ...
Nakládaný hermelín je tradiční a velmi oblíbená chuťovka k pivu. Směs koření je vyvážená, nebojte se, že by byl jalovec příliš cítit, i když je ho tam vcelku hodně. Před ...
V tomto receptu jsem nahradila klasickou bílou mouku moukou pohankovou, takže výsledné knedlíky jsou zdravější a navíc jsou přirozeně bezlepkové. Kdo se pohanky nebojí, může použít celozrnnou pohankovou mouku, chuť ...
Jahelný nákyp je zdravé jídlo plné vitamínů. Použitím pravé vanilky místo vanilkového cukru z něj můžete udělat přímo luxusní pokrm. Pro zjemnění můžeme do jáhel těsně po uvaření vmíchat navíc ...
Tento jednoduchý a rychlý recept na slaný pórkový koláč pochází původně z Řecka. Ač nejsem zrovna milovníkem pórku, tak se musím přiznat, že toto zpracování pórku mi chutná opravdu hodně. ...
Korpus koláče quiche (čteme „kiš“) bývá většinou z křehkého těsta. V tomto receptu ale využijeme na korpus kulatozrnnou rýži, která sama o sobě drží hezky pohromadě. Rýže je zdravější než ...
Tento recept Vás provede přípravou na opravdu skvělé krémové rizoto se zeleninou – dýní, cuketou a červenou paprikou. Kokosové mléko dodává tomuto receptu decentní sladkost, kterou krásně doplňuje jemná chuť ...
Zajímavý a dobrý recept k zužitkování dýně. Na tento recept se ideálně hodí máslová dýně, ale můžete použít také dýni Hokkaido. Pokrm je doplněn kokosovým mlékem, které mu dodává velmi zajímavou ...
Pohankové rizoto je výborný a velmi zdravý pokrm. Pohanka obsahuje velké množství vitamínů a minerálů. Takto upravená pohanka chutná skoro každému, i tomu, kdo nemá moc rád chuť pohanky, protože ...
Zapečené žampiony můžeme připravovat na velké množství způsobů. V létě se jako náplň přímo nabízí různé typy zeleniny, například cukety a papriky, které jsme v tomto receptu doplnili Nivou, která ...
Jáhly jsou plné vitamínů a velmi dobře stravitelné, proto jsou vhodné jak pro sportovce tak například pro malé děti. Navíc jsou bezlepkové! Tento recept je jednoduchý a chuťově dobrý. Tím, ...
Recept na skvělé zapečené papriky, který pochází z pořadu Kluci v akci, a je tak hrozně dobrý, že jej prostě musím šířit dál. Nejen, že je hrozně moc dobrý, ale ...
Tento recept je chuťově naprosto famózní. Krásně opečené měkoučké lilky, parmezán a náplň z ricotty a sušených rajčat uvnitř – opravdu geniální kombinace. Zkuste jej sami a uvidíte. Ač se ...
Pohankový nákyp je dalším ze zajímavých pohankových receptů. Pohanka je pro naše zdraví velmi výhodnou surovinou, proto se ji snažím často zařazovat do jídelníčku. Tato úprava je v podstatě modifikací ...
Rýžový nákyp je moc dobré jídlo, pokud máme chuť na něco sladkého. Nemusí jít vždy o hlavní jídlo, můžeme si ho dát třeba i na svačinku nebo jenom tak na ...
Tvarohové knedlíky jsou symbolem léta. Vždycky už se brzy na jaře těším, až dozrají jahody, meruňky a nakonec i borůvky a já si budu moci do sytosti užívat různých ovocných ...
Toto jídlo má jen velmi málo ingrediencí. Na první pohled by se mohlo zdát, že tato úprava květáku nebude nic moc, opak je ale pravdou. Tento recept je mojí nejmilejší ...